KULTURO NO. 33 er på gaden

Fortællingen om piraten er en fortælling om samfundets love og om de forestillinger, der giver orden til den verden, vi bebor. Piraten forekommer at være indskrevet i et juridisk og socialt ingenmandsland uden for loven. Piraten hører til på havets åbne, lovløse farvand, der på én gang er indbegrebet af en romantisk frihedstanke, men samtidig udgør et overgreb på samfundets selvforståelse. Enhver konfrontation med piratens praksis blotlægger samfundets grundlæggende spilleregler.

Læs lederen her

forside_31_lille1

Piraten udgør imidlertid kun denne strukturelle funktion i kraft af sin eksistens som menneske af kød og blod. Denne figur antager adskillige former fra sørøveren til piratkopisten – fra piraterne ved Afrikas Horn til Pirate Bay og WikiLeaks. Fælles for dem alle synes at være udøvelsen af en særlig praksis, der intervenerer i verdens orden. KULTURO stiller i dette nummer skarpt på dette spektrum af piratpraksisser, der spænder fra somaliske til digitale pirater såvel som fra kunstneriske til politisk aktivistiske strategier.

Se indholdsfortegnelse

Det sker med artikler af bl.a. Mikkel Thorup, Thomas Hvid Kromann, Mia Rendix, Thomas Hebøll-Holm, Markus Bernauer, Nicklas Freisleben Lund og Gry Worre Hallberg. Foruden kunstneriske bidrag fra Superflex, 0100101110101101.ORG, Cecilie Skov og Ubermorgen.com, samt nye litterære tekster fra Lars Skinnebach, Amalie Smith og Rasmus Nikolajsen.

Nummeret blev anmeldt af LitteraturNu med vendinger som:
“Trods sit sexede emne er KULTURO #33 ikke letfordøjelig hængekøjelekture, men den stramme komposition gør alligevel at indholdet ikke kun vil virke for bebrillede tilbedere af fremmedordbogen. Generelt navigerer tidsskriftet altså fint på formidlingens lunefulde hav, og når man træder i land igen, er man ikke bare blevet en del klogere på emnet, man har også været godt underholdt undervejs.”
Læs hele anmeldelsen her.

Køb bladet her

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen