Kulturo goes kinky!
Alt er kinky. Og intet er kinky. Det afhænger, af øjnene der ser, og den kulturelle og menneskelige bagage vi slæber rundt på. Hvad der tænder os og rykker vores grænser er et komplekst spørgsmål om præferencer, tilbøjelighed og fornemmelse for det normale og accepterede. Og så er det først og fremmest individuelt. Både hvad man kan lide, og i hvor høj grad man tør følge sine lyster, også når de peger i en retning, der fra samfundets side opfattes som unormal eller syg.
Mentale grænser er flydende. I nogles øjne er Jørgen Leth og hans berømte kokkepige et skoleeksempel på den gamle gris. For andre sætter han ord på fantasier og tanker, som vi alle sammen har i større og mindre grad, men som vi af kulturelle årsager holder skjult.
Måske er det tid til at revurdere, hvor grænserne går for, hvad man i liderligheden og/eller selvudviklingens navn kan tillade sig? Hvad er det, der rykker de menneskelige grænser mentalt og fysisk i det moderne samfund? Og er der et samfundsmæssigt behov for at tage vores inderste lyster og drømme alvorligt og acceptere dem som en del af den menneskelige natur? Eller er der tværtimod et behov for at slå hårdt ned på de perverse fikseringer, som nogle prøver at ophøje til noget vigtigt og naturligt?
Kulturo har taget kinky-begrebet i hånden og spørger i dette nummer kunstnere, filmfolk, skribenter og forfattere, hvad de synes, der er kinky. Svarene er lige så forskellige, som de personer, der er bag ved dem. Der hersker dog ingen tvivl om, at det kinky er derude. Spørgsmålet er kun, hvordan og hvornår man finder det, og hvad man i sidste instans skal gøre ved det?
God jagt! Kulturo