Kulturo #26: MAD

26mad.jpgKogekunst og slagtilbud – gourmetdrømme i discountland

Er fødevaredebatten i vildrede? Foretrækker vi mad, som ikke smager af noget? Og hvor står den kvalitetsbevidste forbruger i dag? Kulturo diskuterer madtendenser og -fænomener i sit nydesignede temanummer, som udkommer torsdag den 6. marts 2008.

Madkulturens placering i det moderne samfund er genstand for voksende debat. Kultureliten dyrker maden som exceptionel lokaloplevelse, mens meningsdannere og madskribenter efterlyser kvalitetsbevidsthed og fødevareetik. Kulturo har bedt en række kulturskribenter, forskere og kunstnere om deres mening.

Kulturo No. 26 – Mad
14. årgang, 2008
© Kulturo, skribenter og kunstnere

Køb
Download PDF

Indhold

Leder: Kogekunst og slagtilbud Læs

Niels Kayser Nielsen:
Rullekebab og gårdbutik – om madkulturelle tendenser  

Christian Coff:
Uhm, det er smagløst

Camma Juel Jepsen:
0:59 interview med Mads Hagstrøm

Camilla Jalving: 
Pad Thai som kunstnerisk projekt – måltidet som social interaktion i Rikrit Tiravanijas kunst

Jeppe Brixvold:
ØSTERS, forskrift

Helle Brønnum Carlsen:
Smagens selekterende sanselighed – madens æstetiske kommunikation

Sissel Bergfjord:
CROSTINI TOSCANI OG CHOKOLADE

Anders Dræby Sørensen
: Spiseforstyrrelsernes tavse kulturkritik

Thomas Kyhn Rovsing Hjørnet:
NIETZSCHE / Mad

Per Torp Sangild:
 Mad, medicin og filosofi i Øst og Vest

Karsten Wind Meyhoff:
Det kødelige paradis – frugten som afrodisiakum i Tusind og én nats eventyr

Thomas Kyhn Rovsing Hjørnet: Fordøjelsen

 

Vi producerer i dag mad til at brødføde 12 milliarder mennesker, mens der dagligt dør cirka 100.000 af sult og underernæring. Øko-foretagendet Aarstiderne runder de 40.000 værdibevidste abonnenter, mens undersøgelser viser, at danskerne på verdensplan bruger allerfærrest penge på mad. I dette kaos af paradokser forsøger Kulturo at se en sammenhæng.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen