KULTURO header image 3

kulturo #41 støj

KULTURO No. 41
22. årgang, 2016

© KULTURO, skribenter og kunstnere

kulturo 41 forside Kulturo #41 blev udgivet 18. maj 2016 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Læs lederen her

Støj er et negativ. Det er det uønskede, fremmede eller overskydende. Støjen er det, der bliver siet fra i betydningsdannelse og således kun eksisterer i relation til, hvad det ikke er: valid information, musik, budskab etc. Det er i denne forstand en dom over det udsnit af virkeligheden, der ikke indgår i et kulturelt system, og som vi derfor ikke tildeler værdi eller betydning. Støjen er uden for det, vi ønsker at høre, det vi anser som brugbar lyd, hvilket åbner for støjens subversive potentiale: Hvordan kan støj bruges til at sabotere og destruere den gældende orden?

Med STØJ som tema ønsker KULTURO stille skarpt på det, der ikke er i fokus og spørge, hvad støj betyder som vilkår i den verden, vi lever i, og hvordan støjen kan bruges i æstetiske praksisser.

KULTURO #41 præsenterer artikler af Ida Bencke, Holger Schulze og Rune Søchting samt et interview med Tobias Kirstein, Frederik Denning og Martin Schacke. Desuden bringer vi for første gang på dansk Luigi Russolos futuristiske manifest ‘Støjens Kunst’ fra 1913 med forord af Tobias Linnemann Ewé. Bladet indeholder kunstbidrag af David A. Rios, Søren Krag, Susanne Højbjerg Nielsen, Mark Tholander og Ragnhild May. KULTURO #41 indholder desuden nye digte af Morten Søndergaard og Peter Laugesen.

Læs indholdsfortegnelsen her

Køb KULTURO #41 her

Deprecated: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4713