KULTURO header image 3

Kulturo #40 Patologier

40 cover billedeKULTURO No. 40
21. årgang, 2015

© KULTURO, skribenter og kunstnere

Kulturo #40 blev udgivet 22. oktober 2015 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Læs lederen her

Med temaet ‘patologier’ ønsker vi i dette nummer af KULTURO at sætte fokus på sygdommenes både konstruerede og konstruerende karakter. Sygdomme er ikke naturgivne fænomener, vi uden forforståelse kan få øje på, men forstås bedre som patologier, der kommer til syne i et felt betinget af såvel videnskabelige og institutionelle diskurser som sociale og politiske omstændigheder. Såvel den narrative som billedlige repræsentation af det patologiske kan bidrage til at stille skarpt på patologiernes kulturelle betydning, ligesom der er brug for kritiske og historiserende perspektiver for at tage bestik af den situation, de moderne patologier sætter os i.

KULTURO #40 præsenterer artikler af Adam Bencard, Andreas Graae, Robert McRuer samt et interview med Nils van Beek. Af kunstneriske bidrag har vi Stefan Bakmand og Søren Lilholt, der også har bidraget med forsiden. KULTURO #40 indholder nye digte af Håvard J. Nilsen og noveller af Emma Bess Fløe Jørgensen og Emeli Bergman, foruden novellen “Et uforklarligt fænomen” af Leopoldo Lugones fra 1906, der er oversat af María Pape og ikke før har været udgivet på dansk.

Læs indholdsfortegnelsen her

Køb KULTURO #40 her

Deprecated: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4713