KULTURO header image 3

KULTURO #38 LUFT

Forside til KULTURO #38 LUFTKULTURO NO. 38
20. årgang, 2014

© KULTURO, skribenter og kunstnere

Kulturo #38 blev udgivet 25. oktober 2014 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Læs lederen her

I dette nummer af KULTURO fremmanes luften i filosofien, litteraturen og kunsten. Gennem blandt andet prosa, film og teori sætter vi fokus på luft med klimatiske konnotationer i kunsten eller luftens evne til at puste liv i film ved at skabe bevægelser i billedet. Det uhåndgribelige fænomen bliver sat i centrum i bogstavelig og overført betydning; som et middel til både krig og kommunikation eller som et medie til at overvåge det usammenhængende samfund med, hvor man oppefra kan forstå luftperspektivet som formgivende for en fælles kultur, der er dystopisk dissocieret, men måske også rummer nye potentialer.

KULTURO #38 præsenterer artikler af Anne Sophie Witzke & Dehlia Hannah, Emil Leth Meilvang, Niels Ole Finnemann, Jon Auring Grimm, et interview med Gry Worre Hallberg om projektet Dome of Visions og en artikel af Hito Steyerl oversat til KULTURO. Af kunstneriske bidrag har vi blandt andre Astrid Myntekær, Mats Bigert & Lars Bergström, Jeppe Hein, forside af Berndnaudt Smilde og duftbidrag af Oliver Riel. KULTURO #38 indholder også nye litterære tekster af Iben Konradi Brodersen og Victor Boy Lindholm samt et uddrag fra Amalie Smiths nye roman.

Køb KULTURO #38 her

 

Notice: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435