KULTURO header image 3

KULTURO #35: DØD

KULTURO NO. 35
19. årgang, 2013

© KULTURO, skribenter og kunstnere

Kulturo #35 blev udgivet 14. marts 2013 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Læs lederen her

Vi taler aldrig om døden. Død er tabubelagt og skubbet ud af den kollektive bevidstheds centrum, men selv sundhedskure og ungdomsdyrkelse orienterer sig med døden som horisont. Hvad end vi er det bevidst eller ej, er død præsent i både dagligdag, samfundsliv og kultur.

Med KULTURO #35 undersøger vi derfor dødens pluralitet og døden i livet. Udgangspunktet for dette temanummer er, at der eksisterer mange forskellige slags død, som kan undersøges akademisk og kunstnerisk, og som alle spiller en væsentlig rolle for det levende. Den mest oplagte død er måske den menneskelige, men døden eksisterer også i naturen og blandt tingene. Hvordan korrelerer menneskets endelighed med teknologiens uendelighed? Hvorfor har de levende døde pludselig fået en genfødsel i populærkulturen i form af zombier og vampyrer? Hvad er det med den levende krops konstante udskillelse af det abjekte? Hvordan legemliggøres døden? Og kan man kortlægge en dødens anatomi?

Dette sætter KULTURO #35 skarpt på med artikler af bl.a. Runa Johannesen, Mikkel Krause Frantzen, Thomas Schwartz Wentzer, Karsten Wind Meyhoff, Rane Willerslev, Troels Hughes Hansen, Tim Flohr Sørensen, Nila Parly, Lars Östman og Michael Hviid Jacobsen & Janet Ferrari Wanseele. Af kunstneriske bidrag har vi blandt andre Peter Callesen, Emil Westmann Hertz, Torben Eskerod, Lea Porsager og forside af Honey Biba Berckerlee, samt nye litterære tekster af Preben Major Sørensen, Ida Marie Hede, Thomas Bernhard og Jonas Rolsted.

Køb KULTURO #35 her

Deprecated: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4713