KULTURO header image 3

KULTURO #34 FOLKELIGHED

Forside34KULTURO NO. 34
18. årgang, 2012

© KULTURO, skribenter og kunstnere

Kulturo #34 blev udgivet 27. september 2012 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Den danske folkeligheds ideologiske rødder kan spores tilbage til N.F.S. Grundtvig, der især brugte begrebet som folke-lighed – en demokratisk og anti-autoritær forestilling om folkelig lighed og solidaritet inden for nationalstaten. ’Folkelighed’ benyttes stadig i mange sammenhænge i dag, men synes i stigende grad at udgøre et paradoksalt og skrøbeligt begreb. Eksisterer der stadig en fælles-folkelighed i vores individualiserede og multikulturelle samfund? Og i så fald, hvor og på hvilke præmisser kan man tale om folkelighed?

Dette sætter KULTURO #34 skarpt på med artikler af bl.a. Bjørn Schiermer, Jens Tang Kristensen, Kassandra Wellendorf, Jakob Skovgaard-Petersen, Juliet Koss, Eva Novdrup og Karsten Meyhoff. Derudover er vi stolte over at kunne præsentere et interview med Olafur Eliasson. Af kunstneriske bidrag har vi blandt andre Taryn Simon, Nils Viga, Poul Gernes og forside af Alexander Tovborg, samt nye litterære tekster af Lea Løppenthin, Glenn Christian og Caspar Eric Christensen.

Læs leder

Køb

Notice: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435